Noodzaak van inspectie voor verbrandingsapparatuur

Veel bedrijven hebben atmosferische verbrandingsapparatuur. Wat dat betekent, is dat veel bedrijven het potentieel hebben voor problemen met atmosferische verbranding, inclusief ernstige gezondheids- en veiligheidsproblemen, evenals hogere energierekeningen.

Om atmosferische verbranding te definiëren: een atmosferisch verbrandingsapparaat is er één die lucht uit de ruimte rond het apparaat trekt. 

De twee atmosferische verbrandingsapparatuur van de meeste zorg zijn ovens en waterverwarmers. Als je atmosferische verbrandingsoven of boiler zich in een geventileerde kruipruimte of een geventileerde bovenverdieping bevindt, bevindt het buiten het gebouw en heeft het minder kans om gezondheid en veiligheidsproblemen te creëren. In ieder geval minder waarschijnlijk,maar niet onmogelijk.

Veiligheidsinspectie

Vanwege deze veiligheidsproblemen is er de scope 1 voor atmosferische verwarmingsketels en luchtverhitters ontwikkeld. Als je als bedrijf gebruik maakt van Stoomketels en heetwaterketels is er de scope 3.

Dit zijn benodigde veiligheidsinspecties om er voor te zorgen dat er geen ongelukken plaatsvinden en dat de uitstoot van schadelijke gassen beperkt blijft.

Sommige problemen komen veelvuldig voor. Om dit beter te begrijpen is het zaak om te beginnen bij het basisproces voor ovens en waterverwarmers.

Ze trekken lucht aan om met het aardgas te mengen. Het wordt verbrand door een mengsel van gas en lucht. Er is uitputting van de verbrandingsgassen naar buiten door het rookgas. Een atmosferische verbrandingsoven trekt lucht aan in de verbrandingskamer door een opening aan de voorkant. 

Negatieve druk verhoogt infiltratie

Wanneer de oven of boiler of beide draaien, trekken ze lucht aan en sturen ze lucht naar buiten. Door deze atmosferische verbrandingsapparatuur in de geconditioneerde ruimte te draaien, wordt  de infiltratie verhoogd.

De energierekeningen zullen als gevolg hiervan hoger zijn en de omgeving is tochtig, terwijl de oven draait.

Het is ontworpen om lucht in te trekken om het natuurlijke ontwerp (stapeleffect) van de boiler te helpen. Warme lucht stijgt, dus als een boiler loopt en de warme verbrandingsgassen stijgen in het rookkanaal, dan helpt dit om meer warme lucht uit de kamer te laten stijgen.

Het probleem hier is dat die opening ook lucht toestaat om langs het rookgas te komen. Als de luchtdruk in de kamer laag genoeg is ten opzichte van de luchtdruk, zal de lucht zeker dalen. 

Koolmonoxide vorming

Dit is waar de dingen interessant worden. Onder normale bedrijfsomstandigheden, waarbij de verbrandingsgassen de rookgassen uitputten, resulteert het verbrandingsproces voornamelijk in waterdamp en koolstofdioxide. 

Wanneer de boiler achteraan staat, verandert dat het verbrandingsproces. De vlam kan kleiner worden door een gebrek aan zuurstof, wat onvolledige verbranding veroorzaakt, waardoor het resultaat aanzienlijk meer koolmonoxide in de verbrandingsgassen is.

Koolmonoxide is slecht. Je wilt het niet in de lucht noch in je bedrijf hebben.

Gemeenschappelijke ontluchting van waterverwarmers en ovens overschrijdt een belangrijk veiligheidsfunctie van ovens.

Aan de basis van de rookgas in een verbrandingsoven staat een ontwerp-inductor. Het is een fan die de lucht omhoog trekt door de warmtewisselaar. Direct naast die ventilator is een druksensor die de oven zal stopzetten als het detecteert dat de druk in de schoorsteen te hoog is.

Wanneer de waterverwarmer is verbonden met de ovenklep dan blijven de verbrandingsgassen nog steeds uitgaan, maar de sensor mag geen hoge voldoende druk detecteren om de oven te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *