Wat zijn de meest populaire redgereedschappen?

Redgereedschappen worden door hulpverleners ingezet bij reddingsacties. Denk hierbij aan auto die op de snelweg tegen de vangrail is aangereden en ondersteboven ligt. In sommige gevallen is het zo makkelijk nog niet om iemand dan uit de auto te bevrijden. Gelukkig is de brandweer hierop voorbereid door middel van verschillende redgereedschappen. Bij Holmatro staan hoogwaardige redgereedschappen voorop. Hun doel is dat men sneller, veiliger en gemakkelijker hun werk kunnen uitvoeren. Dit doen ze door middel van het gebruik van grensverleggende technologie om de beste hydraulische gereedschappen te ontwikkelen. 

Het doel van de gereedschappen

Hoogwaardige redgereedschappen zijn essentieel bij het uitvoeren van een reddingsactie. Naast dat de producten veilig moeten zijn, moeten ze ook gemakkelijk in gebruik zijn. Hierdoor verloopt het reddings proces alleen maar sneller. Uiteindelijk is het doel om zo snel en veilig mogelijk iemand te helpen. Niet alleen de veiligheid van het slachtoffer is hierbij belangrijk, maar ook de veiligheid van de hulpverleners. Verschillende redgereedschappen kunnen hier aan bijdragen. Zo kan een spreider er voor zorgen dat de hulpverlener er beter bij kan. Als iemand vast zit in een autowrak is het belangrijk dat de hulpverlener zo goed mogelijk bij het slachtoffer kan. In het bijzonder als het slachtoffer medische hulp nodig heeft. Zo’n spreider kan dan helpen om het wrak open te breken en het slachtoffer te assisteren. 

De meest gebruikte gereedschappen

Ook een stabilisator kan hierbij van pas komen. Met name als het om grote voertuigen gaat zoals vrachtwagens, wil je dat deze op hun plek blijven en niet bewegen tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden. Hierbij kunnen verschillende redgereedschappen helpen. Hoogwaardige redgereedschappen zoals een spreider, een schaar, een stabilisator en een ram zijn de meest gebruikte redgereedschappen. Deze zal de brandweer dan ook altijd bij zich hebben om mensen in nood te kunnen assisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *