Werkschoenen in de bouw

Het juiste type veiligheidsschoen voor uw behoeften moet uw voeten beschermen, terwijl u tegelijkertijd kunt ademen en comfortabel kunt zitten. Bewegingsvrijheid is belangrijk, maar het is belangrijk om je veilig te voelen in je schoenen. Omdat de bouw vaak gevaarlijk werk met zich meebrengt, is het vooral belangrijk om op comfortabele schoenen te lopen.

Elke baan in de bouw heeft zijn eigen verantwoordelijkheden en risico’s. Daarom zijn er geen werkschoenen als geen ander. Kies het type schoen dat bij je baan of taak past zodat je voeten optimaal beschermd zijn.

2 tips voor het aanschaffen van werkschoenen

  1. Meet de lengte én breedte: Met de juiste pasvorm van de schoen staat of valt alles. Daarom is het belangrijk dat de schoenen voor gebruik goed worden aangemeten door het personeel. Veel mensen hebben het ene been iets langer dan het andere, dus de maten variëren. Sommige merken en modellen worden niet alleen in verschillende lengtes gemaakt, maar ook in verschillende breedtes, zodat je voor mensen met brede voeten of hoge wreef ook naar een grotere maat kunt overstappen.
  2. Voorkom pijnlijke voeten:  Waarom is pasvorm belangrijk? Als uw werkschoenen te groot zijn, zullen uw voeten uitglijden. Als de schoenen te klein zijn, knellen ze. In beide gevallen is het resultaat pijn. Oncomfortabele schoenen kunnen ook vermoeidheid veroorzaken. Heel vervelend want er is ook leven buiten de bouwplaats. Maar het werk is niet zonder risico’s. Vermoeide mensen maken meer fouten. Het is geen goede situatie voor de werknemer of voor u als werkgever.

Welke werkschoen is voor mij geschikt?

Richtlijnen NPR-CEN-ISO-TR 18690 zijn beschikbaar voor het selecteren van geschikte werkschoenen. Deze richtlijn beschrijft de verschillende categorieën werkschoenen en de vereiste bescherming in verschillende gevaarlijke werksituaties. Ten eerste is het belangrijk om alle mogelijke gevaren en risico’s ter plaatse te identificeren. Dit bepaalt het beschermingsniveau van de schoen. Naast een goede bescherming is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan ergonomie, comfort en zorg.

Interesse in PBM-artikelen?  Bekijk hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *