Dak

De essentie van dakrandbeveiliging

Dakrandbeveiliging is cruciaal om de veiligheid van je werknemers of jezelf te garanderen. In deze blog wordt gekeken naar waarom dakrandbeveiliging zo belangrijk is en hoe het toegepast kan worden. Als er in de bouw gewerkt wordt op een hoogte van 2,5 meter of hoger dan is het al van belang om dakrandbeveiliging te realiseren. Bij werkzaamheden van minder dan 4 meter van de dakrand is collectieve beveiliging verplicht. Bij werkzaamheden als het installeren van zonnepanelen of onderhoud op een plat dak is het dus zeker van belang om dakrandbeveiliging te hebben. Er komt nog een hoop meer bij kijken en er zijn een hoop keuzes te maken. In deze blog worden hopelijk de volgende vragen beantwoord. Moet ik permanente dakrandbeveiliging of tijdelijke dakrandbeveiliging regelen? Waar moet ik op letten bij een schuin dak? Waar moet ik op letten bij een plat dak?

Permanente of tijdelijk dakrandbeveiliging

De keus tussen permanente of tijdelijke dakrandbeveiliging is het overwegen waard. Zo is het verschil in prijs aanzienlijk. Als er regelmatig onderhoud gepleegd moet worden op een dak dan is het zeker het overwegen waard om permanente dakrandbeveiliging aan te schaffen. Als er echter eenmalig of zeer zelfden gewerkt wordt dan is tijdelijke dakrandbeveiliging misschien voordeliger. Het is zaak om goed de prijzen te vergelijken en te bekijken wat voor jouw voordeliger is. De tijdelijke dakrandbeveiliging is namelijk een stuk voordeliger dan permanente dakrandbeveiliging.

Verschil schuine of platte daken

Er is een vrij groot verschil tussen dakrandbeveiliging bij schuine daken en dakrandbeveiliging bij platte daken. Bij schuine daken kan de beveiliging geïnstalleerd worden op dakranden, dakgoten of mastgoten. Bij platte daken zijn er verschillende vormen en opties voor de dakrandbeveiliging en de montering ervan. Als er wensen zijn dat de beveiliging van buitenaf niet goed zichtbaar is dan kan de keus gemaakt worden voor een inklapbaar systeem. Maar er zijn nog vele andere opties en wensen die vervult kunnen worden. Gelukkig bieden vele bedrijven ook maatwerk aan. Op die manier kan per situatie gekeken worden naar wat de mogelijkheden zijn, Daarnaast wordt ook geprobeerd zo veel mogelijk wensen van de klant te vervullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *