Waarom een deurdranger gebruiken?

Deuren zijn erg belangrijk en in iedere ruimte en pand worden deze op een andere manier gebruikt. Sommige deuren blijven altijd open staan en andere deuren moeten weer zo snel mogelijk dichtgemaakt worden. Iedere deur heeft een andere functie en dit maakt deuren zo speciaal in iedere ruimte. Een deurdranger is iets wat ook tegenwoordig veel gebruikt wordt en dit zie je vooral terugkomen in bedrijfspanden. Veel mensen hebben nog nooit van dit ding gehoord en dat begrijpen we goed. Je ziet het namelijk niet veel voorbij komen en voor de meeste mensen is het daarom helemaal nieuw. Wil jij weten wat deurdrangers precies zijn? En hoe het werkt? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is een deurdranger?

Deurdrangers zorgen ervoor dat een deur automatisch kan sluiten, zodra deze geopend wordt. Het mechaniek wordt vaak boven de deur gemonteerd en deze kun je altijd aanpassen op de gewenste snelheid. Zoals eerder vernoemd zie je dit vaak terugkomen bij scholen, maar ook in kantoorpanden. Wanneer een deur geopend wordt door iemand, zal de trekkracht op een gegeven moment verdwijnen. De deur kan zonder een deurdranger niet automatisch sluiten en blijft vaak staan op dezelfde positie. Met een dranger is dit een ander verhaal en sluit de deur vaak weer automatisch. Je hoeft op deze manier niet om te kijken naar de deur en je kunt gewoon verder lopen.  De deur sluit automatisch doordat er een veer in de dranger zit, deze zorgt ervoor dat de deur automatisch sluit. De dranger heeft een metal behuizing en kan ook aan het kozijn bevestigd worden. Er zijn ook veel andere varianten en sommige van deze varianten kunnen ook in de deur gemonteerd worden.

Voordelen van een deurdranger

Een deurdranger gebruiken brengt diverse voordelen met zich mee, die heel erg handig kunnen zijn. Ze hebben dus de functie die ervoor zorgt dat jouw deuren automatisch sluiten en soms zelfs in het slot vallen. De dranger voorkomt dat deuren kunnen dichtslaan als er tocht is en dit is een groot voordeel. Veel deuren gaan daardoor kapot en met een dranger gaat de deur langzaam dicht. Een ander groot voordeel is dat de gebruiksvriendelijkheid van de deur wordt vergroot en dit zorgt voor meer gemak. Ongewenste open deuren worden met deurdrangers eenvoudig en automatisch gesloten. Ook zijn deurdrangers heel erg duurzaam en hebben ze een duurzame werking. Gesloten deuren zorgen namelijk voor een isolerende werking en de deurdrangers zorgen ervoor dat ze gesloten blijven.

Schakel een slotenmaker in

Wil jij een deurdranger hebben van MijnIJzerwaren? Dan is het verstandig om ook een slotenmaker in te schakelen en deze kan je hierbij goed helpen. Een slotenmaker heeft namelijk niet alleen verstand van sloten, maar weet vaak ook precies hoe deurdrangers precies werken. Dit is natuurlijk hartstikke handig als je niet weet hoe je de deurdrangers zelf moet monteren. Voor een slotenmaker kost dit helemaal niet veel tijd en is het zo gedaan, ideaal toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *