Dit is hoe je jouw huis weersbestendig maakt

In Nederland zijn we wel gewend dat het flink wat regent en dat er sterke windstoten bij komen kijken. Sommigen hebben er een hekel aan, anderen vinden het een heerlijk herfstige sfeer. Dat weertje heeft echter flink effect op één van onze meest geliefde eigendommen, namelijk ons huis. Want wat is nou een leven zonder prettige woning? In dit artikel leer je wat je allemaal kan doen om jouw huis sterk te maken tegen elk weertype waar we in Nederland mee te maken krijgen.

Investeer in duurzame materialen

Het meest kostbare en duurzame wat je kan doen voor jouw huis, is het vervangen van je oude materialen met duurzame materialen. Veel mensen vervangen hun houten kozijnen al met kunststof, maar er zijn veel meer onderdelen van het huis die je van kunststof kan laten maken. Zo kun je jouw overkapping voorzien van een kunststof plafond, waardoor het houtwerk dat het bedekt geen last meer heeft van het vocht. Ook de dakgoot kan ondersteuning gebruiken door het laten plaatsen van kunststof boeien. Alles wat je laat vervangen door kunststof materialen, kunnen eruit zien als natuurlijke materialen én zijn moeiteloos te onderhouden. Dat is dus een win-win.

Laat de wind niks meenemen

Met de ongelooflijke rukwinden van tegenwoordig gaan veel tuinen tegen de grond of verliezen ze hun charme, doordat verschillende tuinonderdelen zijn meegenomen door de wind. Een makkelijke tip om te zorgen dat alles blijft waar het moet staan, is door het te verankeren. Bij de Ikea krijg je vaak al materialen om jouw nieuwe spullen mee te verankeren, maar je zal de enige niet zijn al je daar verder niks mee doet. Dit komt vooral doordat verankering het imago heeft dat dit noodzakelijk is voor aardbevingen en hoewel die in het hoge noorden wel voorkomen, hebben de meeste mensen er geen last van. Toch kan het ongelooflijk helpen, al helemaal met alle spullen die buiten staan en dus meer met de natuurkrachten te maken krijgen. Verankeren van spullen die dat standaard bij zich hebben, is dus een kleine stap die flink kan helpen. Natuurlijk staat je tuin ook vol spullen die niet verankerd kunnen worden, zoals je planten. Wat daar goed bij kan helpen is een mooie afscherming, van kunststof uiteraard, die jouw planten van wat extra beschutting voorziet.

Wees oplettend met het verzorgen van je tuin

Een aantal basis weetjes rondom tuinverzorging kunnen ook zeker geen kwaad. Zo is het bijvoorbeeld zeker niet aan te raden om het gras te maaien als het net geregend heeft, want de natte grond kan jouw grasmaaier niet goed dragen, waardoor het één grote modderpoel kan worden. Is het juist heel zonnig en warm, dan is het belangrijk dat je jouw bloemen en planten in de tuin pas in de avond water geeft, hierdoor hebben ze meer tijd om het water tot zich te nemen, zonder dat het verdampt in de zon. Ook krijg je zo geen brandplekken op je planten, wat wel kan gebeuren wanneer de zomerzon het water op jouw planten te makkelijk en snel verhit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *