Waar verlengkabel krachtstroom kopen?

Waar verlengkabel krachtstroom kopen?

Bent u op zoek naar een verlengkabel krachtstroom? Bijvoorbeeld om stekkerdozen, haspels en andere apparaten voor gebruik op festivals of bouwterreinen op aan te sluiten? Dan zijn er diverse (online) adressen waar u deze verlengkabels krachtstroom kunt kopen. Bij webshops heeft u natuurlijk veelal te maken met verzendkosten, maar voor krachtstroom kabels zijn deze vaak kosteloos. Kies vooral ook voor een (online) winkel waar de nodige kennis echt aanwezig is. Mocht u nog tips en adviezen nodig hebben, kunnen zij u uitstekend verder helpen.

Wat is krachtstroom?

Maar allereerst: wat is krachtstroom eigenlijk? De term heeft het al een beetje weer: bij krachtstroom wordt er meer power geleverd dan bij normale stroom. Daardoor kunt u apparaten die meer elektrisch vermogen gebruiken aansluiten zonder dat het elektriciteitsnetwerk overbelast raakt. Een verlengkabel krachtstroom gebruikt u dan ook voor andere toepassingen dan voor al uw huishoudelijke apparaten. Deze kunnen immers prima functioneren met een standaard stroomkabel, welke u 230V aan stroom levert. Huishoudelijke apparaten als de stofzuiger en waterkoker gebruiken nooit meer dan die 230V. Maar dit is wel te weinig voor de zwaardere apparaten die u nodig heeft op bijvoorbeeld de bouwplaats.

Gebruikt u wel een 230V kabel, dan zal de stroom keer op keer uitvallen. En dus ligt ook uw werk keer op keer stil. Met een krachtstroomkabel wordt er 400V geleverd, waardoor uw machines blijven draaien en u een productieve werkdag heeft. Een verlengsnoer krachtstroom koopt u dan ook bij echte speciaalzaken.

Toepassingen krachtstroomkabel

U kunt een verlengkabel krachtstroom voor vele toepassingen inzetten. Hieronder de meest voorkomende:

  • Voedingskabel voor evenementen en bouwplaatsen
  • Vaste aansluitkabel voor woonboten, machines en motoren
  • Voedingskabel voor verplaatsbare apparaten, machines en andere tijdelijke installaties.

Welke verlengkabel krachtstroom moet ik kopen?

Voor u naar uw winkel gaat om de krachtstroomkabel aan te schaffen, is het belangrijk om te weten welke u nodig heeft. Het belangrijkste punt van aandacht is nog wel de dikte van de aders, het aantal ampère en de lengte van de kabel.

Wanneer er een te grote hoeveelheid stroom door een te dunne krachtkabel stroomt, is er kans op oververhitting. Dat kan weer uitmonden in kortsluiting en mogelijk zelfs brand. De aderdikte verandert ook als er een grote lengte overbrugd moet worden.

Driefasige verlengkabels

Gebruikt u een verlengkabel krachtstroom die langer is dan 25 meter? Dan raden we u aan om de draaddikte een trap hoger te kiezen. Hiermee compenseert u spanningsverliezen over de kabel. Dus in plaats van kabels met een aderdikte van 1,5 vierkante millimeter kiest u voor een van 2,5 vierkante millimeter. Dit gegeven kunt u aanhouden met kabels tot 50 meter.

Bent u op zoek naar een nog langere kabel? Dan is het belangrijk om de draaddikte opnieuw te berekenen. Het is noodzakelijk dat dit zo precies mogelijk wordt gedaan, omdat door spanningsverliezen uw gebruikte apparatuur als gevolg van onderspanning schade oplopen

Volkomen veilig en gekeurde verlengkabels krachtstroom

Het werken met krachtstroomkabels is uiteraard volkomen veilig. Ook als u de verlengkabel buiten gaat gebruiken. De kabels zijn namelijk uitgevoerd met stekker en stekkerdoos die aan alle strenge EU-eisen voldoen. Bovendien wordt iedere kabel afzonderlijk gekeurd. U weet dus zeker dat u de verlengkabels in alle veiligheid kunt gebruiken. Waar u de verlengkabel krachtstroom ook wilt kopen. Zonder keuring mogen ze niet verkocht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *