Dit zijn de voordelen van de knikmops!

De basis voor een goed aangelegd park, tuin of vijver is een goede grondbewerking. Door een goede grondbewerking ontwikkelt de beplanting goed en wortelen de struiken en bomen naar behoren. Als hovenier kun je dit met de hand doen, maar het is veel makkelijker om hier een machine voor te gebruiken. Een machine die ontelbare mogelijkheden biedt voor grondbewerking is de Knikmops. Een knikmops is een minishovel die breed inzetbaar, krachtig en veelzijdig is. Denk je al een tijdje na over de aanschaf van een knikmops, maar ben je nog aan het twijfelen? Lees dan verder voor de voordelen van knikmopsen!

Veel soorten en maten

Knikmopsen zijn te koop in veel verschillende soorten en maten. Veluwenkamp BV biedt zowel een nieuwe als een tweedehandse Knikmops te koop aan. De knikmops is handig bij het aanleggen en onderhouden van groen en bestrating, en door alle aanbouwdelen zoals stenenklemmen, palletvorken en frees, kun je er echt alles mee. De grootste verschillen in de basis machines zijn de aandrijving en besturing. Sommige knikmopsen zijn met wielmotoren uitgerust. Doordat de assen van de machines niet doorlopend zijn, is de bodemvrijheid veel groter. Naast dat de wielmotoren hydraulisch worden aangedreven, kunnen ze ook elektrisch worden aangedreven. En de vierwielbesturing maakt de machines heel stabiel. 

De elektrische knikmops

Om mee te gaan met de overige voertuigen, is het knikmops assortiment uitgebreid met elektrische varianten. Het grote voordeel van elektrische knikmopsen is dat ze veel krachtiger zijn dan de machines die rijden op diesel. De elektromotor levert de machine een constant vermogen, terwijl het maximale koppel bij de dieselmotor alleen bij een bepaald toerental beschikbaar is. De elektrische knikmopsen zorgen voor geen lawaai en geen stank en daarnaast stoten ze ook geen slechte gassen uit. Voor hoveniers is dit dus zeker een goede uitkomst. Verder zijn er ook elektrische knikmopsen met volledig digitale schermen, waarop je informatie over het stroomverbruik, de temperatuur, accustatus en onderhoudsintervallen kunt aflezen.  

Efficiëntie

Knikmopsmachines zijn zo ontworpen zodat je er onder andere als hovenier de hoogst haalbare productiviteit mee kan behalen en er zo efficiënt mogelijk mee kan werken. Knikmopsen bestaan uit stalen onderdelen, waardoor de machines heel sterk zijn. Maar daarnaast zijn ze ook nog eens heel licht en compact gebouwd, waardoor je ze gemakkelijk kunt transporteren. Door het lage scharnierpunt van de knikmopsen kun je goed zicht houden op je werkzaamheden. De knikmops is ook makkelijker te besturen en hij heeft een ruime op- en afstap waardoor je hem makkelijk betreedt. Daarnaast is de motorkap van de machine makkelijk bereikbaar voor onderhoud. Door al deze voordelen van de knikmops, kan je zo efficiënt mogelijk werken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *