Onderhoud plegen bij je ketel? Met deze tips is jouw ketel zo weer gereed

Dit is altijd de grote ergenis van medewerkers en natuurlijk jij als ondernemer, de onderhoud van je materialen en producten. Helaas is het wel iets wat regelmatig gedaan moet worden om alles goed draaiend te houden. Maar we snappen heel goed dat jij als ondernemer daar niet veel tijd aan kwijt wil zijn. Daarom is het handig om je werknemers een soort van cursus te laten volgen hoe ze goed hun materialen kunnen schoonmaken, ook de ketels die gedaan moeten worden. Hier geven we je een aantal tips die wel handig kunnen zijn.

Volg de instructies zorgvuldig

Als je de ketel aanschaft, krijg je ook meteen duidelijke instructies hoe je het bepaalde ketel moet schoonmaken. Alleen meestal bij zo’n snelle uitleg waar ze allemaal moeilijke termen gebruiken, ben je al meer dan de helft vergeten. Gelukkig geven ze je ook deze instructies op papier. Zorg ervoor dat je medewerkers deze altijd op een handige plek kunnen vinden als ze deze nodig hebben. Geef dan ook duidelijk aan dat ze alles zorgvuldig moeten volgen, anders kan het nog eens goed verkeerd aflopen. Wees daar consequent in en kijk ook zelf af en toe eens.

Gebruik specifiek soorten middelen

Meestal staat er ook duidelijk in de instructies welke middelen je in de ketel mag gebruiken en welke absoluut niet. Wij raden je het aan om deze goed op te volgen, want zij weten waar de ketel aan kan. Als je iets weet wat er op lijkt en bijna het zelfde doet, zouden we nog steeds zeggen dat je beter de instructies kan volgen. Beter zeker voor het onzekere en als het foute boel is, dan kun je weer een nieuwe ketel kopen.

Schakel een professional in

Op een gegeven moment heb je het geprobeerd om het zelf te regelen, maar je merkt dat het toch niet zo lekker loopt en de kosten redelijk hoog zijn ervoor. Dan kun je beter om de zoveel tijd een professional inschakelen die je ermee kan helpen en dan heb je er ook helemaal geen zorgen meer aan. Kortom, soms is hulp vragen de beste optie om te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *