Een bouwkundige keuring Den Haag is ook voor de verkoper voordelig

Wil jij je woning verkopen, dan denk je misschien dat het uitvoeren van een bouwkundige keuring Den Haag de verantwoordelijkheid is van de koper. Echter, het is voor jou ook bijzonder handig om een dergelijke keuring uit te laten voeren en het rapport te ontvangen. Een bouwkundige keuring – ook wel bouwtechnische keuring genoemd – wordt uitgevoerd voor een bouwkundig ingenieur. Deze bestudeert je woning van boven tot onder en bekijkt de structurele aspecten zowel als de installaties om te zoeken naar gebreken. Aan de hand daarvan wordt er een rapport opgesteld waarin staat wat nu gerepareerd moet worden en wat in de toekomst nodig is. Hier lees je over waarom dit rapport voor jou als verkoper ook een troefkaart is.

Met een bouwkundige keuring in Den Haag speel je direct open kaart

Jij gaat goed voorbereid de verkoop in als je een rapport hebt waarin staat wat er wel en niet mis is aan je woning. Niet alleen weet je dan beter wat je de kijkers moet vertellen en wat zij zelf ook tegen zullen komen, je kunt ze direct laten zien dat je eerlijk en open bent. Dat zijn kenmerken die normaal niet met verkopers worden geassocieerd, want deze zijn niet onafhankelijk. Het komt veel beter over als jij je kopers vertelt wat er mis is, dan dat zij er via hun eigen bouwkundige keuring in Den Haag achter moeten komen. En als er niets scheelt aan je woning, dan zijn de kijkdagen natuurlijk ook het ideale moment om indruk te maken op de geïnteresseerden.

Een verklaring voor je vraagprijs

De bouwkundige keuring uit Den Haag is ook een perfect document om te gebruiken bij je onderhandelingen. Je kunt het gebruiken om te laten zien waarom je vraagprijs hoger is als je woning in perfecte staat verkeert. De nieuwe eigenaren kunnen er immers zo in en er zijn geen urgente werkzaamheden die meteen moeten worden uitgevoerd? Als er wel gebreken in het rapport vermeld staan, dan gebruik je de bouwkundige keuring in Den Haag om te laten zien hoe je daar de prijs op hebt aangepast. Het is belangrijk voor je kopers om te zien dat ze met deze korting de reparaties kunnen financieren en dat ze er dus niet slechter uitkomen. Op die manier kunnen de onderhandelingen soepel en snel verlopen.

Je woning snel verkopen

Deze voordelen gebruik je als verkoper om je woning sneller te verkopen. Als je kijkers vanaf het eerste moment je bouwkundige keuring in Den Haag laat zien en zo open kaart speelt, kom je betrouwbaar en eerlijk over. Dat is direct al positief. De kopers komen niet voor verrassingen te staan als ze hun eigen bouwkundige keuring uit laten voeren en zullen daardoor minder snel afwijken. En omdat de onderhandelingen snel en soepel verlopen, zal dat ook nauwelijks vertraging opleveren. De bouwkundige keuring Den Haag kan een snelle verkoop opleveren. En dat is voor alle partijen voordelig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *