Overstappen op een nieuwe zakelijke energieleverancier


Overstappen van energieleverancier kan u veel geld opleveren. Doordat u opnieuw gebruik kan maken van een kortingsactie of overstapbonus, kan deze besparing tot wel 450 euro korting opleveren. De energievergelijker van EnergieOverstap.net is als beste getest door de Autoriteit Consument en Markt. Naast een korting bij het overstappen kunt u ook vaak rekenen op leuke cadeaus zoals een tablet, waardecheck of een korting op de energierekening. Bent u wel eens overgestapt naar een andere energieleverancier? Pak uw laatste jaarnota erbij en bekijk wat u kunt besparen wanneer u overstapt.

Veranderen van energie

Wilt u van energie overstappen? U bent vaak voordeliger uit als u regelmatig overstapt naar een ander energieproduct of energieleverancier. Als u gaat overstappen zijn er wel een aantal punten waar u op moet letten. En hoe weet u welk energieproduct het beste bij uw wensen past? De belangrijkste informatie hebben we voor u op een rij gezet. Zo maakt u de juiste keuze. Wilt u een energiecontract voor een vaste looptijd? Of wilt u opzeggen wanneer u maar wilt? Vindt u een vaste energieprijs of een variabele energieprijs belangrijk? Of wilt u een bijdrage leveren aan een duurzaam leefklimaat? Antwoord op deze vragen helpen u bij het maken van de juiste keuze bij het energie overstappen. Ga naar energie vergelijken om te zien welk energiecontract het beste bij u past.

Zakelijke energie

Heeft u een bedrijf en vindt u dat de energierekening te hoog is? Door zakelijke energie te vergelijken kunt u veel geld besparen, geld dat u anders kunt besteden in uw bedrijf. Vergelijk zakelijke energiecontractenvoor het zakelijke MKB-segment eenvoudig via energiehunter.nl. Heeft u een keus kunnen maken dan regelen ze de overstap online.

Recente onderzoeken

Uit onderzoek blijkt dat 45% van de ondervraagden slechts het eerste jaar alleen bewust plezier heeft gehad van de overstap naar een andere energieleverancier. Er zijn zelfs mensen die er helemaal geen plezier aan beleven: 21% komt tot deze conclusie. Een iets kleiner deel van de respondenten, zo’n 17%, geeft aan alleen direct na het afsluiten van het contract de voordelen te ervaren.

Overstappen is geen uitzondering

Overstappen is al lang geen uitzondering meer. Uit het onderzoek blijkt dat 61% wel eens is geswitcht van energieleverancier. Dat is ongeveer hetzelfde percentage als mensen die een andere zorgverzekeraar kiezen. Nederlanders stappen nog makkelijker over op een andere provider voor hun mobiele telefoon. Toch vindt 64% van de ondervraagden het veel gedoe om over te stappen. Zo’n 40% ontvangt zelfs liever geen aanbiedingen van verschillende leveranciers. De consument wordt steeds mondiger en laat zich beter informeren. Het uitzoeken van abonnementen en contracten loont de moeite, aldus 80% van de ondervraagden. Gemiddeld besteedt men 2 uur en 14 minuten aan het uitzoeken van een nieuw energiecontract. Vrouwen besteden doorgaans 40 minuten minder aan dit uitzoekwerk dan mannen. Daarnaast wisselen mensen met een bovenmodaal inkomen makkelijker van energieleverancier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *