Betonboor

Dit is wat je moet weten over een betonboor

Een betonboor is niet even een product wat je snel in huis hebt liggen. Alleen de echte goede klussers onder ons hebben deze ergens in hun garage liggen om vaak uit te lenen aan anderen. Ook veel bouwvakkers hebben er eentje liggen, omdat soms hun eigen opdrachtgever deze even niet meer op voorraad heeft en dan kunnen ze deze zelf meenemen. Maar waarom zou jij een betonboor nodig hebben en wat weet je er eigenlijk allemaal van? Wij helpen jou een handje door middel van deze blog.

Het is een fabel dat het door alles heen kan boren

Ze zeggen dat je met een betonboor door alle soorten materiaal heen kan boren zonder enkele moeite. Helaas moeten wij jou gaan teleurstellen dat dit een hele grote fabel is. Het is helemaal niet zo dat je door elk materiaal heen kan boren. Het is gemaakt om door beton heen te boren, niet voor ander materiaal. Sommige mensen gebruiken namelijk deze boor voor daadwerkelijk alles, voor hout, metaal en meer. Maar daar verslijt hij alleen maar van en kan het alleen maar meer kapot gaan. Dat ik zeker zonde voor zo’n product.

Betonboor is in het algemeen goedkoper

Een aantal jaren terug was een betonboor behoorlijk prijzig. Je had maar een aantal mensen die je kende die zo’n boor hadden die je kon lenen. Maar tegenwoordig zijn er steeds meer goedkopere opties voor een betonboor, zodat ook andere klussers het kunnen aanschaffen. Daarmee is de betonboor ook meer in populariteit gestegen en daarom is de vraag hoger dan het aanbod. Gelukkig zijn er ook steeds meer nieuwe merken op de markt gekomen die goede producten leveren voor een goede prijs. Vroeger had je maar één merk betonboor en nu heb je al veel meer keuze daarin.

Onderhoud blijft een prioriteit

Als je eenmaal een betonboor thuis hebt liggen, is het van belang dat je deze wel blijft onderhouden. Zonder onderhoud, kun je binnen een paar jaar wel gedag zeggen tegen je boor. Hij gaat dan erg versleten en kan zelfs roesten. Bij bouwmarkten kun je gerust om advies vragen hoe je het beste voor je boor kan zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *