Hierom moet je hydrauliek olie verversen

Heb jij hydrauliek olie nodig om jouw processen te verbeteren? Dan sta je voor een aantal keuzes. Er zijn namelijk meerdere varianten te verkrijgen, die allemaal een andere werking hebben op jouw machines. Tevens zijn er een groot aantal specialisten waar je de aankoop kunt gaan doen. Een van de specialisten die ongetwijfeld de beste olie in het assortiment opgenomen heeft, is Olieonline. Maar welke opties heb je en waarom is het belangrijk om voortdurend de olie te verversen bij jouw machine? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat je geen verkeerde keuzes meer gaat maken.

De viscositeit van hydrauliek olie is van groot belang

Hydrauliek olie kent verschillende vormen van viscositeit. Deze wordt over het algemeen zo laag mogelijk gehouden, zodat het wrijvingsverlies beperkt kan worden tot een minimum. Echter is een te dunne olie juist weer slecht, omdat er dan lekverliezen plaats gaan vinden. Het resultaat: er wordt schade aangebracht aan de machine. Het rendement wordt hierdoor veel lager, wat uiteindelijk weer een verlies voor jouw bedrijf op gaat leveren. Je moet er daarom goed op gaan letten welke viscositeit er nodig is om jouw apparaat op een goede manier te laten werken.

De bescherming van de machine

Bij hydrauliek olie draait het ook om de temperaturen die bereikt worden. De viscositeit hangt hier namelijk mee samen. Bij grote temperatuursveranderingen kan het namelijk zijn dat de olie te dun wordt en sterk af gaat wijken van het ideaal voor het systeem. De olie zorgt er dan namelijk voor dat er weinig tot geen oxidatie of verkoling optreedt. Hoe hoger de viscositeit, hoe minder het stolpunt gaat worden. Roestvorming is hiermee ook direct verleden tijd. De oliefilm hecht zich namelijk gelijk aan het materiaal en het vermogen wordt behouden. Ieder proces gaat hierdoor op een geheel andere manier verlopen.

Een hoge kostenpost voorkomen door verversing

Het is belangrijk om de hydrauliek olie regelmatig te verversen. Bestel dan ook altijd genoeg bij Olieonline om het verversen niet te lang te laten wachten. Het systeem blijft hiermee namelijk maximaal functioneren. Je verlengt er ook de levensduur van de machine mee. Jouw bedrijfszekerheid is hiermee verzekerd. Als je niet op tijd tot een verversing overgaat, zal de mechaniek gaan kraken. De maximale uitslag kan dan niet meer behaald worden en er wordt dus niet voldoende kracht uitgeoefend. Dit kan een grote kostenpost met zich meebrengen. Om dit te voorkomen moet je het oliepeil weer terugbrengen op een goed niveau of zelfs in zijn totaliteit gaan verversen.

Een hoger rendement voor meer winst

Zoals je kunt lezen is het verversen van hydrauliek olie van groot belang. Uiteindelijk kun je hier slijtage mee voorkomen. Ook andere zaken gaan hiermee voorkomen worden. De machines die jij in jouw bezit hebt, hoeven niet binnen een korte tijd vervangen te worden. Voor jou zorgt dit dus voor lagere kosten, terwijl je wel door kunt gaan met het uitvoeren van de processen. Jouw bedrijf kent meer financiële zekerheid en je gaat merken dat jouw winst omhoog gaat. Het rendement wordt immers ook veel hoger als jouw machines naar behoren blijven werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *