Waarom een gebruikte heftruck nog niet zo’n slecht idee is

Je hebt een heftruck nodig voor je bedrijf, maar een nieuwe kopen zonder financiering zit er niet in. Je zou echter ook aan gebruikte heftrucks kunnen denken. In dit artikel gaan we in op de redenen waarom dat geen slecht idee hoeft te zijn.

Wat en waarvoor is een heftruck

Een heftruck is voor de verplaatsing van pallets, eventueel met goederen erop. Die heeft daarvoor een palletvork. Het heeft een mechanisme dat de palletvork omhoog- en omlaag kan bewegen. Zo kan je onder meer pallets op diverse hoogtes in magazijnstellingen plaatsen en uitnemen. Maar wellicht wil je met een heftruck simpelweg goederen binnen een bedrijfsterrein verplaatsen. Dat kan zijn op een pallet, maar ook bijvoorbeeld in een kantelbak.

Financiering

Je zou een heftruck op leasebasis kunnen aanschaffen. Dan heb je geen grote uitgave in een keer, maar los je af in termijnen. Je betaalt echter de volle nieuwprijs, plus rente en andere kosten. Vergeleken met operational lease kan je bij financial lease afschrijven, wat belastingtechnisch interessant is. Maar gebruik je een heftruck voldoende om de kosten te verantwoorden. Iemand die veel autorijdt, koopt regelmatig een nieuwe auto, omdat dat kostentechnisch de beste oplossing is. Maar als je weinig rijdt, voldoet een gebruikte auto prima. Een heftruck is een bedrijfsmiddel en daarom zijn de kosten belangrijk. De gebruikte heftrucks prijzen kunnen dan best interessant zijn.

Gebruikte heftruck

Bij gering gebruik kan de aanschaf van een tweedehands heftruck het overwegen waard zijn. Als je naar een bedrijf gaat dat zich specialiseert in gebruikte heftrucks, dan vindt je daar tussen een breed aanbod de heftruck die aan je wensen voldoet. Natuurlijk moet voor geruime periode garantie worden gegeven. Gebruikte heftrucks prijzen zijn een stuk lager dan van een nieuwe en je hebt geen kosten die met een lease gepaard gaan. De heftruck gaat op de balans en je kunt afschrijven. Wil je een heftruck verkopen, dan kan je aan zo’n bedrijf doen. Een andere optie voor je heftruck verkopen, is online.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *