Waar moet ik op letten bij het kopen van een zitmaaier?

Zit je eraan te denken om een Toro zitmaaier te kopen? Dan zijn er een aantal factoren die meespelen. Denk bijvoorbeeld aan de oppervlakte van je gazon, de maaibreedte van de maaier en het aantal cilinders. Ook zul je moeten kijken naar je budget. Een zitmaaier is geen kleine aankoop en je wilt natuurlijk zeker weten dat je de juiste koopt. Daarom lees je in dit artikel meer over waar je op moet letten bij het kopen van een zitmaaier. Zo kun je goed voorbereid op zoek naar de beste zitmaaier voor jouw gazon. 

Houd rekening met de oppervlakte van je gazon

De oppervlakte van je gazon is bepalend voor het soort zitmaaier dat je koopt. Het is misschien wel een van de meest belangrijke factoren. Als je een klein gazon hebt, dan heeft het vaak weinig zin om te kiezen voor een zitmaaier. Zitmaaiers worden vaak interessant wanneer je een tuin of gazon hebt van meer dan 1500 vierkante meter. Er bestaan natuurlijk ook zitmaaiers voor kleinere gazons, maar bij kleinere gazons kun je net zo goed een benzine grasmaaier kiezen. Bij kleinere tuinen werkt dit namelijk minstens zo makkelijk. Het kan best lastig zijn om met een grote zitmaaier door je tuin te manoeuvreren. 

Kijk naar de maaibreedte en de opslagruimte

De tweede factor is de maaibreedte van het gazonoppervlak. Een groter gazonoppervlak vraagt ook om een zitmaaier met een grotere maaibreedte. Heb je een gazon van bijvoorbeeld 2000 vierkante meter? Kies dan voor een zitmaaier met een maaibreedte van ten minste 92 vierkante meter. Zo ben je ervan verzekerd dat je veel tijd bespaart met het maaien. Ook de opslagruimte voor de zitmaaier is relevant. Zeker voor een groter gazon heb je vaak een grotere zitmaaier nodig. Je moet deze wel gedurende een langere tijd kunnen opslaan, zeker tijdens de wintermaanden. Zorg er dus voor dat je ruimte hebt in je schuur. 

Bepaal het aantal cilinders en kijk naar je budget 

Zitmaaiers zijn verkrijgbaar met 1 of met 2 cilinders. Het grootste voordeel van meer cilinders, is dat dit type zitmaaier minder trilt bij gebruik. Hierdoor is de ervaring over het algemeen prettiger. Natuurlijk kosten zitmaaiers met twee cilinders meer dan een zitmaaier met een enkele cilinder. Natuurlijk moet je ook rekening houden met je eigen budget. Zitmaaiers kunnen behoorlijk van prijs verschillen, afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte, de maaibreedte en de algemene kwaliteit. Stel dus voor jezelf vast wat je budget is, voordat je op pad gaat voor een zitmaaier. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *