Deze 4 dingen moet je in je stal hebben

Ben je pas je boerderij begonnen of weet je gewoon niet zo goed wat je allemaal in je stal moet hebben? Dan is deze blog perfect voor jou! In deze blog geven we je voorbeelden van 4 dingen die niet mogen ontbreken in jouw stal. Lees snel verder!

Een stalventilator

De stalventilator helpt bij het creëren van een goed binnenklimaat voor je dieren en het zorgt voor een effectieve luchtcirculatie. Zonder stalventilator riskeer je een slecht klimaat met als nadeel dat je dieren minder eetlust hebben, dat wil je niet hebben uiteraard. Ook is het tijdens de zomermaanden essentieel om een stalventilator te hebben, want dit voorkomt hittestress bij je dieren. Zo blijft onder andere de melkproductie nog op gang, zelfs als het warm is.

Voerhekken

Vooral voor koeien zijn voerhekken essentieel. Voerhekken zorgen ervoor dat koeien (onbeperkt) hun ruwvoer kunnen eten en dus hun melkproductie op gang kunnen houden. Per dagen eten koeien ongeveer 30-50 kilo aan ruwvoer, vandaar dat een voerhek niet te missen is in je stal. Het voerhek moet geen scherpe randen bevatten, want anders riskeer je verwondingen aan je koe. Dit zou nadelig zijn.

Stalmatten

Stalmatten lijken misschien niet altijd even belangrijk, maar dat zijn ze wel. Stalmatten zorgen er namelijk voor dat je dier comfortabel in de stal kan staan en zorgt voor verzachting onder de poten of hoeven. Stalmatten kunnen ook tegen veel belasting, zijn duurzaam en zijn onderhoudsvriendelijk. Ook dienen deze matten als een soort extra isolatie wanneer het koud is. Het geeft dus het tegenovergestelde voordeel van een stalventilator.

Hooiruiven

De hooiruif wordt gebruikt bij het bijvoeren van je paard of een ander dier. De hooiruif voorkomt voedselverspilling, omdat deze ervoor zorgt dat je dier langer doet over het eten van hooi. Ze kunnen gemaakt zijn metaal of hout. In de stal hangt de hooiruif een stuk boven de grond. Eventueel stof en zand dat tussen het hooi zit valt er dan uit en wordt niet genuttigd door je dier. Na deze blog kan het niet meer zo zijn dat je het spoort bijster bent omtrent de benodigdheden voor in je stal, of het nou om de stal van je paarden of die van je koeien gaat. Zolang je een stalventilator hebt voor een goed binnenklimaat, voerhekken voor onbeperkte toegang tot voer, stalmatten voor isolatie en hooiruiven voor verser voer, zit je helemaal goed. Veel succes met het inrichten van je stal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *