Wat is woonbeton?

Woonbeton? Voor veel mensen heeft deze vloer wellicht toch nog wel de nodige geheimen. Daarom is het de hoogste tijd om meer duidelijkheid te geven over de onderhoudsvriendelijke vloer. De woonbeton vloer bestaat uit cement en polyurethaan. De vloer kun je omschrijven als een robuuste en moderne vloer. Het heeft uitstraling en kan over elke soort ondervloer geplaatst worden.

Naadloos en dus gemakkelijk schoon te houden

Woonbeton leg je naadloos aan. Wat betreft onderhoud is er amper een gemakkelijkere vloer te bedenken. Dat heeft te maken met het feit dat vuil niet de kans heeft zich op te hopen in naden, iets dat bij andere vloeren vaak wel het geval is. Het maakt de vloer bijzonder gebruiksvriendelijk. Nog een voordeel van deze vloer is dat ie in zo goed als elke ruimte toepasbaar is. Je ziet woonbeton om die reden behalve in huizen ook in winkels en kantoren.

De vele voordelen van woonbeton

Natuurlijk ben je vooral geïnteresseerd in de voordelen. Welnu, kies je voor woonbeton dan kies je voor een zeer sterke vloer en een vloer die comfortabel is. De vloer is altijd uniek en kan op maat gemaakt worden. Bovendien is de vloer leverbaar in verschillende kleuren en zo goed als onderhoudsvrij. De combinatie met vloerverwarming is bovendien ook prima mogelijk.

Kies eerst voor het egaliseren van de vloer

Het aanbrengen van de vloer is wel iets waarbij je toch wel de nodige expertise nodig hebt. Het plaatsen van de vloer begint in elk geval altijd met het egaliseren van de ondervloer. De vloer past op vrijwel elke ondergrond. Het is daarbij wel belangrijk dat de ondervloer vormvast en vlak is. Is de ondervloer van slechte kwaliteit, dan is het goed die vloer eerst te egaliseren. Zo kan het woonbeton veel beter aangebracht worden.

Twee hechtingslagen en 24 uur drogen

De vloer wordt doorgaans met de hand aangebracht. Hoeveel lagen je aanbrengt is sterk afhankelijk van het type woonbeton dat je kiest. De lagen worden in zoveel mogelijk verschillende vlakken aangebracht. In eerste instantie breng je een primer aan voor de hechting. Nadat dit gedroogd is, breng je tweede primerlaag aan. Die laat je achttien uur drogen. Vervolgens wordt het beton zelf aangebracht. Laat de vloer vervolgens 4 uur drogen. Dan kan de vloer licht belast worden.

Diepere kleuren na het polijsten van de vloer

Vervolgens geef je de vloer tussen de twee en zeven dagen relatieve rust. Je kunt dan de vloer polijsten. Dan namelijk komen de diepte van de kleuren er nog beter uit. Snap je nu dat deze vloer zo geliefd is en eigenlijk alleen maar weer aan populariteit wint? Het kiezen voor deze vloer heeft alleen al vanwege de verschillende toepassingsmogelijkheden veel voordelen. De vloer heeft uitstraling en gaat lang mee. Belangrijk voordeel is ook dat je de vloer altijd gemakkelijk schoon kunt houden. Daar hoef je amper iets voor te doen. Met alleen een stofzuiger en een dweil ben je al een heel eind op weg. Hoe gemakkelijk wil je het hebben? Heb je na het lezen van dit artikel besloten om woonbeton vloer te nemen? Ga dan snel naar https://bruizt.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *