Hoe jij een perfecte grasmat neer kunt leggen

Ben jij ook zo klaar met die droge plekken? Heb je het gevoel dat je teveel moeite moet doen om het gras groen te houden? Overweeg je om die grasmat eruit te rossen en een paar saaie tegels neer te leggen? Er zijn een aantal tips die je kunt volgen om een mooie groene grasmat te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een grasmaaier accu, maar ook aan water geven en onkruid wieden. Lees er hier meer over! 

Maaien

Je zou misschien denken dat veel maaien het gras stuk maakt, maar het blijkt dus juist goed te zijn om veel te maaien. Heb jij al een mooie grasmaaier in de schuur staan, maar loop je de hele tijd onhandig rond met een lang snoer, dan is het handig om een grasmaaier accu aan te schaffen. De vuistregel is dat je bij een maaibeurt niet meer dan ⅓ afknipt. Laat je het gras te lang groeien en ga je er dan met de maaier overheen, dan maai je al snel een groter stuk van de grasspriet omdat deze een stuk langer is. Heb je nou een groot veld om te maaien, dan is het handig om een een kijkje te nemen naar Ego accu’s. Deze accu’s gaan namelijk lang mee. Je hoeft dan niet tussentijds weer terug om accu’s te verwisselen. 

Water 

Wortels volgen water. Als je het gras veel water geeft, kan het water dieper de grond in trekken. Dit heeft als gevolg dat de wortels van het gras dieper in de aarde kunnen nesten. Bij een tekort aan water blijven de wortels dichter bij het oppervlak en zijn ze gevoeliger voor droogtes. Je kunt dus beter af en toe veel water geven, dan vaak een klein beetje. Het is het beste om in de ochtend te sproeien. De zon staat dan nog niet op haar hoogtepunt. Het water verdampt dan een stuk minder snel. Nu weet je ook wat je moet doen op het moment dat je van die droge plekken in je mat hebt. Water geven!

Onkruid

Onkruid is voor velen een doorn in het oog. Het is niet altijd even mooi om te zien, maar het kan ook behoorlijk slecht zijn voor een groene grasmat. Onkruid onttrekt namelijk voedingsstoffen uit je tuin waardoor het gras geen kans krijgt om te groeien en uiteindelijk langzaam zal afsterven. Een gezonde dichte grasmat kan de groei van onkruid al beperken. Mocht je toch onkruid krijgen, dan moet je er zo snel mogelijk bij zijn en dit verwijderen. Je moet namelijk voorkomen dat het onkruid zaad kan vormen waardoor het zich in het hele gras kan verspreiden. Met deze tips heb jij binnenkort een mooie grasmat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *